Om EngmoDun

 

EngmoDun tillverkar Skandinaviens finaste duntäcken och kuddar

DET VAR EN GÅNG…

För många år sedan började en ung man tillverka kuddar och täcken fyllda med äkta dun i en liten källarlokal på söder i Stockholm.

 

Han hette Thomas Mortensen och 1952 grundade han det som kom att bli EngmoDun. Allt började i liten skala, men lokalerna blev snart för små.

EngmoDun täcken och kuddar

FÖRR OCH NU

EngmoDun har växt stadigt genom åren och idag, nästan 70 år senare, tillverkar vi Skandinaviens finaste duntäcken och dunkuddar.

 

Vi lär oss forfarande hela tiden och förbättrar våra produkter genom certifierade tester i vårt eget dunlaboratorium.

 

Vi bygger vår verksamhet på ett genuint hantverk och lång erfarenhet. Men det är nytänkande som driver oss framåt. Tradition och innovation, helt enkelt.

engmo_dun_frontpage6_535x300px-0324

AV HÖGSTA KVALITET

Vi har tillverkat Skandinaviens bästa duntäcken och dunkuddar i över 65 år, från det mjuka dunet ända ut i de handsydda sömmarna.

 

Ett hantverk byggt på tradition, erfarenhet och nytänkande.

 

Sedan 1986 är vi kungliga hovleverantörer. En kvalitetsstämpel vi är stolta över.

EngmoDun täcken och kuddar

Endast dun från Europa

De änder och gäss som ger oss möjligheten att sova skönare ska leva bra liv tycker vi.
Det är viktigt. Därför är vartenda litet dun vi använder spårbart och ger oss full kontroll över hanteringen (inklusive tvättning, sterilisering och sortering). Självklart enligt gällande EU-regler.

 

Vi köper endast dun och fjädrar från fjäderfäslakterier i Europa som alla omfattas av EU:s livsmedelslagstiftning och den strängaste djurskyddslagstiftningen i världen. Detta innebär att fågeln står under veterinärmyndigheternas kontroll ända från ägg till slakt.

 

Under inga omständigheter köper vi varor som härrör från plockning av levande djur. Dun och fjädrar är en biprodukt av köttproduktion. Du kan tänka dig oss som ett avfallsföretag som förädlar avfall från slakterier. Vi köper endast dun och fjädrar direkt från slakterier. På så sätt säkerställer vi att våra varor kommer från döda djur.

EngmoDun Laboratorium

ETT EGET LABORATORIUM

I vårt laboratorium testar vi löpande kvaliteten på vårt dun. På så sätt vet vi att den standard vi satt alltid möts från våra leverantörer. Såklart testar vi också kvaliteten på vårt dun för att alltid hålla samma jämna och höga standard – på alla våra produkter.

 

Den internationella organisationen European Down and Feather Association (EDFA) har godkänt vårt oberoende testlaboratorium. Det betyder att vi, andra företag eller offentliga myndigheter, kan utföra certifierade och giltiga tester här.

engmo_dun_frontpage9_535x300px-0324

VÅRA TÄCKEN HÅLLER LÄNGRE

Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år.

Därför ger vi hela 10 års garanti på alla duntäcken och alltid 3 år på våra dunkuddar.*
* Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning

Kontakta oss

Undrar du något? Hör av dig så hjälper vi dig.

RING

070 625 1344
+45 7684 0342 (DK)

ÅTERFÖRSÄLJARE

Hitta återförsäljare